Olívaolajos pattogatott kukorica füstölt paprikával és rozmaringgal

Ennek a füstölt paprika és rozmaring olívaolajos pattogatott kukorica receptnek nincs ellenállva! Mindössze 5 perc alatt elkészíthető, és fantasztikus teljes kiőrlésű nassolnivaló. A filmes este sokkal jobb lett!
Pattogatott kukorica paprika olívaolajjal, egy nagy kék tálban.

Az olívaolajos pattogatott kukorica ellopta a szívünket! Ha választanom kellene egy harapnivalót, hogy elvigyem magammal egy lakatlan szigeten, az a hummus, a sajt és a keksz, valamint a pattogatott kukorica harca lenne.

Ne kényszerítsen arra, hogy válasszak – nem tudom megtenni! Valójában sok (és úgy értem, SOK) pattogatott kukoricán megyünk keresztül a házunkban. Legfiatalabb fiamnak gyakran ez a nassolnivalója, amikor hazajön az iskolából, és a férjemmel felütünk magunknak egy tálat, mielőtt leülnénk a tévé elé az éjszakai Netflix-nézésre.

A pattogatott kukoricát nemcsak lehetetlen abbahagyni az evéstől, de nagyszerű teljes kiőrlésű nassolási lehetőség is. A pattogatott kukorica 3,6 gramm rostot tartalmaz 3 csészényi adagonként, ami majdnem annyi, mint egy közepes alma. Ez nem azt jelenti, hogy minden gyümölcsöt ki kell dobnia, és a rostokkal kapcsolatos erőfeszítéseit kizárólag a pattogatott kukoricának kellene szentelnie, de nyilvánvalóan ez egy olyan nassolás, amiben jól érezheti magát – vagyis attól függően, hogy hogyan öltözteti.

Noha a pattogatott kukoricát egy csepp vajjal és sóval nem lehet legyőzni, én egy olívaolajos és fűszeres változattal szerettem volna egy kicsit feldobni a dolgokat. A füstölt paprika és a rozmaring kombinációja a kedvencem, a grillburgonyától a sült manduláig mindent fűszerezek vele. Következő logikus lépés…olívaolajos pattogatott kukorica!

Pattogatott kukoricaszem, olívaolaj, füstölt paprika, rozmaring és só egy tepsiben.

MIRE SZÜKSÉGES AZ OLÍVAOLAJOS POPCORN RECEPTHOZ:

Ezek ennek a receptnek a fő összetevői (a társult linkeket mellékelve):

  • Pattogatott kukorica: A pattogatott kukoricaszemek bármelyik élelmiszerboltban megtalálhatók, gyakran a snack-folyosón. Online is megvásárolható.
  • Olívaolaj: Én extra szűz olívaolajat használok ehhez a recepthez. Bármelyik jó minőségű bevált.
  • Gyógynövények és fűszerek: Szárított rozmaring, füstölt paprika és kóser só megtalálható minden élelmiszerbolt fűszer részlegében. Inkább zúzott rozmaringot veszek. Alternatív megoldásként használhat bármilyen szárított rozmaringot, és használat előtt törje össze a tenyerében.

A pattogatott kukorica egy levegőpopperből jön ki és egy kék tálba esik

Hogyan készítsünk olívaolajos pattogatott kukoricát:

  • A fiam pár éve kapott egy légpoppert (ezt) karácsonyra, és már nem számoltam, hányszor használtuk. A levegős pattogatás nagyszerű lehetőség a bolti mikrohullámú pattogatott kukorica megkérdőjelezhető összetevőinek elkerülésére.
  • Ha azonban nem rendelkezik levegős pattogatott kukoricával, és nem szeretné a tűzhelyen olajban sütni a pattogatott kukoricát, elkészítheti saját verzióját a mikrohullámú pattogatott kukoricából. Csak helyezze a szemeket egy barna, papírból készült ebédlőzacskóba, hajtsa rá a zacskó felső szélét, és a szokásos módon tegye be a mikrohullámú sütőbe, és állítsa le a mikrohullámú sütőt, ha a felpattanások között 2-3 másodperc van. Ehhez a recepthez szüksége lehet néhány zacskónyira.
  • Egy kis, mikrohullámú sütőben használható tálban keverje össze az olívaolajat és a kívánt fűszereket. Ennél az olívaolajos pattogatott kukorica receptnél én füstölt paprikát és rozmaringot használtam, de a családom is szereti ezt a sriracha lime változatot és ezt az egészséges taco változatot is.
  • Melegítse fel az olívaolajos keveréket körülbelül 20 másodpercig, alaposan keverje össze, majd dobja rá a pattogatott kukoricát.

Pattogatott kukorica olívaolajjal, füstölt paprikával és rozmaringgal egy nagy kék tálban.

Gyakran Ismételt Kérdések:

Elkészíthető a pattogatott kukorica idő előtt?

Bár szeretem, ha a pattogatott kukoricám friss és forró, egyenesen a levegőpattogtatóból vagy fazékból, minden bizonnyal előre elkészíthető. Ráadásul a meleg olívaolaj keverék egy kicsit felmelegíti tálalás előtt.

Tegye fel a pattogatott kukoricát egy nappal előre, és tárolja légmentesen záródó edényben. Közvetlenül tálalás előtt locsoljuk meg az olívaolajos keverékkel.

Használhatok hagyományos paprikát füstölt paprika helyett?

A füstölt paprika nagyon jellegzetes ízű, és ebben a receptben a kiemelkedő íz. Míg más felhasználási módban szeretem a rendes paprikát – és rendszeresen használom is –, ebben a receptben szerintem nem működik olyan jól.

Mi van, ha nincs levegőpopperem?

Görgessen fel a fenti „Hogyan” szakaszhoz vagy az alábbi receptkártyához, hogy megtudja, hogyan tegye be a pattogatott kukoricát a mikrohullámú sütőbe extra olaj használata nélkül.

Popcorn egy nagy kék tálban. Felöntjük olívaolajjal, füstölt paprika és rozmaring keverékkel.

Olívaolajos pattogatott kukorica füstölt paprikával és rozmaringgal

Ennek a füstölt paprika és rozmaring olívaolajos pattogatott kukorica receptnek nincs ellenállva! 5 perc alatt elkészíthető, és fantasztikus teljes kiőrlésű nassolnivaló.

Tanfolyam: Snackek

Konyha: Amerikai

Kulcsszó: Gluténmentes, pattogatott kukorica, vegán

Elkészítési idő: 2 percek

Főzési idő: 3 percek

Teljes idő: 5 percek

Adagok: 8 csészéket

Kalória: 101.5kcal

 

Utasítás

  • A pattogatott kukoricaszemeket levegős popperrel kipattogtatjuk. Alternatív megoldásként helyezze a szemeket egy papír zacskóba, hajtsa rá a zacskó tetejére, és süsse a mikrohullámú sütőben, amíg 2-3 másodperc telik el a felpattanások között. Tegye át a pattogatott kukoricát egy tálba.
  • Egy kis üvegtálban keverjük össze az olívaolajat, a füstölt paprikát, a rozmaringot és a sót. Mikrohullámú sütőben, amíg fel nem melegszik, körülbelül 20 másodpercig.
  • Az olajkeveréket a pattogatott kukoricára csorgatjuk, és a kezünkkel feldobjuk. Szolgál.

Megjegyzések

Súlyfigyelő pontok: 3 (kék – Freestyle SP) / 3 (zöld) / 3 (lila)

Táplálás

Szolgáló: 2Kupák | Kalória: 101.5kcal | Szénhidrátok: 10g | Fehérje: 1.4g | Zsír: 7.6g | Telített zsír: 1g | Nátrium: 145,5mg | Rost: 2.2g.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *