Juharfahéjas sült kesudió

Ha nem tudsz ellenállni annak, hogy mindet megegyed, mielőtt becsomagolnád, ezek az édes és sós juharfahéjas sült kesudiók fantasztikus ajándékok az ünnepekre vagy a háziasszonyoknak!
Juharon sült kesudió egy üvegedényben. Lila szalvéta a háttérben.

A sült kesudió – ​​oké, minden pörkölt dió – ​​mindig is kedvenc volt a családomban, gyerekkorom óta. Nagyapámnak minden évben a születésnapján ajándékoztunk egy doboz kedvenc pörkölt diót. És mindig (mindig!) volt belőlük egy tál, amikor szórakoztattunk.

Tökéletes rágcsálni, miközben vacsora előtti koktélját vagy pohár borát kortyolgatja. Régen Shirley Temples-szel ugyanolyan jól mentek!

Ezeket a könnyen pirítható dióféléket juharsziruppal édesítik, és fahéjjal, szerecsendióval, szegfűborssal és egy csipet sóval fűszerezik. Az édes és a sós finom keveréke.

Csomagolja be őket könnyű ünnepi ajándéknak (erre később további ötletek), vagy tartsa meg őket nassolni vagy salátákba dobni. Ezek a kesudió és a házi ízesített sóim a kedvenc ételajándékötleteim közé tartoznak.

A kesudió sütésének módja:

A kesudió otthoni sütése valóban nem is lehetne egyszerűbb!

Kezdje azzal, hogy egy tepsit béleljen ki sütőpapírral, ami nagyban megkönnyíti a tisztítást, ha ragacsos juharszirupot használ.

A juharszirupos kesudióhoz olvasszuk fel a kókuszolajat, a juharszirupot és a fűszereket egy mikrohullámú sütőben használható tálban. Körülbelül 30 másodpercet vesz igénybe HIGH üzemmódban a mikrohullámú sütőben. Jól keverjük össze, hogy a fűszerek belekeveredjenek a juharszirupba.

A kesudiót és a juharszirupos keveréket egy tálba keverjük. Ezután az előkészített tepsire terítjük. Fogjunk egy gumis spatulát, és kaparjuk ki az összes juharszirupot, csorgassuk rá a diófélékre. Egy cseppet sem akarsz lemaradni! A diót egy rétegre terítjük.

A diónak mindössze 15 percre van szüksége egy 350 F-os sütőben. 5 percenként keverje meg őket, hogy egyenletesen melegedjenek.

Figyeld őket az utolsó 5 percben, nehogy megégjen a dió!

Tálalás vagy tárolás előtt hagyjuk kihűlni a kesudiót a tepsiben.

Kesudió egy üvegtálban, juharszirup és fahéj keverékkel öntve a tetejére.

Kihagyhatom a szegfűborsot?

Ha nincs kéznél őrölt szegfűbors, akkor nem kell a boltba rohanni. Bár a szegfűbors kellemes háttérízt ad a fahéjnak és a szerecsendiónak, ez nem elengedhetetlen.

A pörkölt dió tárolásának módja:

Van néhány lehetőséged. Szeretem a pörkölt dióféléket konzervüvegekben tárolni, például ezekben a széles szájú üvegekben (affiliate link).

Üveg vagy műanyag élelmiszertároló edények vagy akár visszazárható fagyasztózacskók is megteszik a trükköt.

NE FELEJD EL! Győződjön meg arról, hogy a dió teljesen kihűlt, mielőtt tárolóedénybe helyezné. Ha még melegek, amikor lezárjuk őket, akkor inkább megpuhulnak, mint megőrizzék ropogósságukat.

Juharfahéjon sült kesudió sütőpapírral bélelt tepsiben.

Mennyi ideig áll el a pörkölt kesudió?

Hűvös időben a kesudió 4-5 napig eláll a pulton, ha megfelelően le van zárva. Meleg időben nem javaslom 2-3 napnál tovább kint hagyni (lezárva).

A pörkölt dió hűtőszekrényben vagy fagyasztóban is tárolható. Hűtőben 3-4 hétig, fagyasztóban pedig legfeljebb 3 hónapig elállnak (bizonyosodjon arról, hogy a tartály fagyasztóbarát).

Pörkölt kesudió, juharsziruppal bevonva, üvegedényben. A kesudió szétszórva.

Hogyan csomagolj diót ajándékba?

Celofán ajándékzacskók: A zacskókba kanalazzuk a diót, majd kössük össze színes zsineggel. Alternatív megoldásként tekerje le a táska tetejét, majd zárja le egy szezonális vagy személyre szabott matricával.

Befőttesüvegek: Olyan sokféle és formájú befőttesüveg létezik, amelyek ideálisak ajándékozáshoz. Használjon kis, 7 unciás üvegeket (affiliate link), ha „csak egy kicsit” szeretne adni, vagy valami nagyobbat szeretne választani, például ezeket a tulipános üvegeket. Kösd meg színes rafiával vagy zsineggel, és csatolj egy ajándékcímkét.

Ha néhány napig nem adjuk ki a diót, feltétlenül tegyük hűtőszekrénybe.

Pörkölt dió egy üvegedényben. Juharsziruppal bevonva. Lila szalvéta a háttérben.

 

Juharfahéjas sült kesudió

Tanfolyam: Snackek

Konyha: Amerikai

Kulcsszó: Pörkölt kesudió, pörkölt dió

Elkészítési idő: 10 percek

Főzési idő: 15 percek

Teljes idő: 25 percek

Adagok: 3 Kupák

Kalória: 98.5kcal

 

Utasítás

  • Melegítsük elő a sütőt 350 F-ra, és helyezzük a sütőrácsot a sütő közepére. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
  • Helyezze a kesudiót egy nagy tálba.
  • Egy közepes, mikrohullámú sütőben használható tálban keverje össze a juharszirupot, a kókuszolajat, a fahéjat, a szerecsendiót, a szegfűborsot és a sót. HIGH-on olvasszuk fel a mikrohullámú sütőben, körülbelül 30 másodpercig, keverés közben.
  • Öntsük a juharszirupos keveréket a kesudióra. Dobd a kabáthoz.
  • Helyezze át a kesudiót az előkészített tepsire. A felesleges juharszirupos keveréket egy spatulával kaparjuk ki a tálból, és keverjük bele a kesudióba. Egy rétegben terítsük el a kesudiót.
  • 15 percig sütjük, 5 percenként megkeverve a kesudiót. Az utolsó 5 percben alaposan figyelje meg, hogy ne égjen le.
  • A kesudiót a tepsiben hagyjuk kihűlni. Néhányuk összetapadhat. Ha szükséges, vágja szét őket.
  • Ha a kesudió teljesen kihűlt, tegyük át egy légmentesen záródó edénybe.

Megjegyzések

Súlyfigyelő pontok: 3 (kék – Freestyle SP) / 3 (zöld) / 3 (lila)

Táplálás

Szolgáló: 2evőkanál | Kalória: 98.5kcal | Szénhidrátok: 6.6g | Fehérje: 2.9g | Zsír: 7.4g | Telített zsír: 1.6g | Nátrium: 15.1mg | Rost: 0.6g | Cukor: 2.6g.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *