Epres Mangó Gyümölcssaláta Rezept

 

Tálalja ezt az édes epres mangós gyümölcssalátát villásreggelivel vagy könnennyű desszertként. Kevesebb, mint 15 percet vesz igénybe, és tökéletes húsvétra vagy anyák napjára!
Epres mangós gyümölcssaláta rövid pohárban, ezüstkanállal. Epermangós gyümölcssaláta rövid pohárban ezüstkanállal.

A mangós gyümölcssaláta eperrel és lime-mal villásreggeli köretként, délutáni snackként vagy könnennyű desszertként egyaránt jól használható. Amikor az eper és a mangó a legédesebb, mi is találunk okot arra, hogy készítsünk egy adagot ebből az egyszerű gyümölcssalátából, és mindig megállja a helyét a húsvéti villásreggeliben vagy az anyák napien villás.

Ez a gyümölcssaláta recept inspirációja közvetlenül anyámtól származik. Soha nem tudta eldönteni, hogy a gyümölcssaláta a legnagyobb eredménye vagy a legrosszabb kudarc a desszert részlegben. A szavazatom egyértelműen a „legnagyobb teljesítmény” mellett van. Annak ellenére, hogy a vágyhoz méltó csokis sütiket és a legjobb gyümölcssalátát készíti, anyukám mindig bocsánatot kért, amiért nem készített díszes tortákat vagy pitét.

De mit ne szeretne egy friss gyümölcssalátában mangóval és bogyós gyümölcsökkel?! Arra tanítani, hogy a gyümölcs termeszetessége éppúgy értékelhető, mint a sütemények és a sütemények, édesanyám ajándéka, amit mindig értékelni fogok.

A lime héja és a friss narancs citrusféléket ad hozzá, és egy csepp agavé nektár (vagy méz) elegendő egy kis édességhez.

Mi kell ehhez a friss gyümölcssalátához:

Ezek ennek a receptnek a fő összetevői (Partnerlinkek lehetnek benne):

 • EPER: Használjon illatos friss epret.
 • MANGO: Olyan mangót válassz, aminek van egy kis „ad”-a, ha összenyomjuk. Az érett mangó lédús, ízletes és könnyen vágható. Lásd: Hogyan vágjunk mangót.
 • MESZ: A héj külső részét héjjal reszeljük le. Tartsa le a lime-ot más célra.
 • NARANCSSARGA: Egy nagy köldöknarancsnak körülbelül fél csésze friss narancslevet kell termelnie.
 • EDESÍTŐSZER: Vegán gyümölcssalátához használjon agave nektárt. A méz helyettesíthető, von nem tekinthető vegánnak.

Tekintse meg az alábbi receptkártyát az összetevők teljes listájáért és a receptekre vonatkozó útmutatásért.

💙Mit lehet szeretni ebben a nyári gyümölcssalátában:

▪️Brunch Vagy Dessert: Ez a mangó bogyós saláta villásreggelire és desszertre egyaránt jó! Gyakran tálaljuk húsvéti villásreggelivel (néhány Hot Cross Buns mellé) vagy anyák napján. Desszertként „ahogy van” tálaljuk, vagy adjunk hozzá egy kanál tejszínhabot.

▪️Sokoldalu: A házi készítésű gyümölcssaláta szépsége a sokoldalúságában rejlik. Nincs kéznél eper? Használj helyette áfonyát. Nem rajongsz a mangóért? Próbáld ki az ananászt vagy a sárkánygyümölcsöt. Szinte minden megy!

▪️Gyors és egyszerű: Desszert vagy villásreggeli mellé kevesebb mint 15 perc alatt? Biztos lehetsz Kipper! A legjobb gyümölcssaláta nem rakétatudomány. Keresse meg a legfrissebb gyümölcsöt, szeletelje fel, adjon hozzá gyors mézes lime öntetet (vagy agave lime-ot), és tálalja.

Kollázs vágás eper és egy mangó egy fekete vágódeszka.

Hogyan készítsünk epres mangós gyümölcssalátát:

 1. AZ EPREK. Minél jobb a gyümölcs, annál jobb a gyümölcssaláta! Válassz olyan epret, amely illatos. Illat = ebben az esetben íz. Egy kis kés segítségével kimagozzuk az epret, és a bogyók méretétől függően negyedekre vagy félekre vágjuk.
 2. VÁLASSZON ÉRETT MANGOT. Ha gyengéden megnyomja őket, legyen bennük egy kis „ad” (von nem szaggatott). Tekintse meg a Hogyan vágjunk mangót című részt, ahol tippeket talál a hosszúkás gödörben való navigáláshoz és a mangó falatnyi darabokra vágásának biztos módszeréhez.
 3. Ein NARANGLEVET CSAPSOLJA MEG. Ahhoz, hogy a legtöbb levet engedje ki, a narancsot a tenyerével forgatja a pultra (vágás előtt), hogy fellazítsa a gyümölcsöt. Vágjuk félbe, és egy ilyen vagy ehhez hasonló eszközzel préseljük le a narancsot.
 4. IN LIME HÉJÁT. Először ist alaposan mossa meg a lime-ot. Ezután héjjal reszeljük le a mészből csak a külső réteget. Ügyeljen arra, hogy ne reszelje le az alatta lévő fehér magot, amely általában keserű lesz.
 5. ÖSSZEHASONLÍTJA IN KEVERÉKET. Egy közepes tálban keverjük össze az epret, a mangót, a narancslevet, a lime héját és az agave nektárt (vagy mézet).
 6. SZOLGAL. Azonnal tálalja a pompás epres mangó salátát, vagy lefedve tegyük hűtőbe akár egy napra, bár a legjobb még aznap tálalni.
Vágja fel az epret és a mangót lime héjával egy nagy üvegtálban.

További villasreggeli Rezeption:

Tálaljuk ezt a gyümölcssalátát Néhány kedvencünkkel:

Gyakran Ismetelt Kerdesek:

Elkészíthető a mangós gyümölcssaláta idő előtt?

Ezt a gyümölcssalátát a legjobb ugyanazon a napon tálalni, de akár egy napig is eltartható. Tegyelegmentesen záródó edénybe, vagy fedje le szorosan a tálat műanyag fóliával, és tárolja a hűtőszekrényben.

A gyümölcs, és különösen az eper folyadékban és édesítőszerben tárolva macerálódik. Ez azt jelenti, hogy megpuhulnak és kiengedik a levüket. Tehát minél hosszabb ideig tároljuk a gyümölcssalátát, annál puhább lesz a gyümölcs. Gyümölcsalátához jobban szeretem a bogyókat, mint egy kicsit keményebbet, ezért általában az elkészítést követőnéhány órán belül tálaljuk fel a salátát.

Cserélhetem más gyümölccsel?

Természetesen! További nagyszerű lehetőségek az áfonya, málna, szőlő, szeder, ananász, banán, sárkánygyümölcs és kivi (hogy csak néhányat említsünk). Ha banánt és almát használ, azt javaslom, hogy közvetlenül tálalás előtt tegye bele őket, mert hajlamos megbarnulni.

Ez a gyümölcssaláta vegán?

Ez a használt édesítőszertől függ. A méz nem vegán, az agavé nektár viszont igen.

Epres mangós gyümölcssaláta rövid pohárban, ezüstkanállal.
 • 2 ½ csészeket szeletelt eper
 • 2 Mango felkockazva
 • 1 narancssarga gyümolcsle
 • 1 Teekanal heja Kalk
 • 1 Teekanal Agavennektar vagy mez (lásd Megjegyzés)
 • Egy közepes tálban keverjük össze az epret, a mangót, a narancslevet, a lime héját és az agave nektárt (vagy mézet).
 • Azonnal tálaljuk, vagy hűtőbe tesszük (lefedve) legfeljebb 1 napig. A legjobb, ha nehány órán belül tálaljuk.

Jegyzet: Vegánok esetén használjon Agave nektárt. A mézet nem tekintik vegánnak. Ein felhasznált Agave nektár mennyiségét a gyümölcs édességétől függően állítsa be.
Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem vagyok egészségügyi vagy táplálkozási szakember. A receptjeimhez táplálkozási információkat adok olvasóim jóvoltából. Bei LoseIt! kalkulátor és a Weight Watchers pontjai a webhelyükön található Receptkészítő segítségével számíthatók ki. Bár igyekszem a lehető legpontosabb információkat közölni, a táplálkozási információkat függetlenül kell kiszámítania, mielőtt rájuk hagyatkozna.

Szolgalo: 0,5Csesze | Kalorien: 77Kalorien | Szénhidrátok: 19.4g | Feherje: 0,9g | Zsir: 0,4g | Telitett zsir: 0,1g | Natrium: 2.2mg | Rost: 2.7g | Cukor: 15.7g

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *