Almás és mogyoróvajas granola snackek

Gyerekek és felnőttek körében egyaránt népszerű ez a 3 összetevőből álló snack! Az alma- és mogyoróvajas granola snackek segítenek megfékezni a délutáni rágcsálást.

Almaszeletek földimogyoróval és granolával, egy kis tepsiben.

Ezek az alma- és mogyoróvajas granola-snackek távol állnak a rakétatudományos főzéstől. De néha mindannyiunknak szüksége van egy kis nassolnivalóra, hogy segítsen kilábalni a kerékvágásból. Velem vagy? Legtöbbször zöldséges és humuszos, olívaolajos pattogatott kukorica vagy banános áfonyás muffin falatozó vagyok. Ezek az alma- és mogyoróvajas falatok nagyon örvendetes változást jelentettek a megszokotthoz képest.

De ezeket nem csak a szokásos rágcsálási időkre szorítottam vissza. Gyakran fél vagy teljes adagot készítek belőlük, egyet megeszek délutáni uzsonnára, majd másik kettőt másnap reggelire, különösen, ha mozgalmas reggel van, és nincs időm a kedvenc avokádós pirítósomra.

Ha lefekvés előtt valami édességre vágyik, fogyasszon egyet ezekből az ételekből. Ráadásul egyformán jól működnek edzés előtti és utáni nassolnivalóként – a fehérjék, zsírok és egészséges szénhidrátok gyors találata. Jobb, mintha kanalanként ennéd a mogyoróvajat.

Egyéb edzés utáni nassolnivalókért próbálja ki a Carrot Cake No Bake Energy Bites vagy a Prune Mandula Protein Balls-t. Mindketten a kedvencek errefelé!

 

MI SZÜKSÉGE EZEKHEZ AZ ALMA- ÉS MOGYORÓVAJAS GRANOLA SNACKEKHEZ:

Csak három összetevő kell hozzá, barátaim, feltéve, hogy egészséges granola kezed van (beleértve a társult linkeket is)…

  • Alma: Válasszon olyan almát, amelyiket szereti, de azt javaslom, hogy kerülje el a fanyar almát, ha alacsony cukortartalmú granolát használ, mint az általam készített házi készítésű. Közepes méretű gála almát választottam, de sok más fajta is bevált.
  • Mogyoróvaj: Nem minden mogyoróvaj egyenlő. A címkék ellenőrzése a legjobb módja annak, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a megfelelőt választja. A mogyoróvajnak 1-2 összetevőt kell tartalmaznia – földimogyorót és esetleg sót, attól függően, hogy a sózott vagy sótlan változatot részesíti előnyben. Én magam a sózott változatokat választom. Kerülje a cukrot, olajat és adalékanyagokat tartalmazó mogyoróvajat. Ez a családom kedvence. Nyugodtan helyettesítheti más dióvajjal, például kesudió- vagy mandulavajjal.
  • Granola: Sok boltban vásárolt granola tele van cukorral és zsírral. Nagyon kevés időbe telik a házi granola elkészítése, ezt használtam ezekhez a rágcsálnivalókhoz – ez a juharpisztácia granola. Ha bolti granolát vásárol, azt javaslom, hogy menjen el egy egészséges élelmiszerboltba. Keressen olyan granolákat, amelyek minimális hozzáadott édesítőszert és rengeteg teljes kiőrlésű gabonát, dióféléket és magvakat tartalmaznak.

Tekintse meg az alábbi receptkártyát az összetevők teljes listájáért és a receptekre vonatkozó útmutatásért.

Alma karikák, granola és mogyoróvaj egy vágódeszkán.

ALMA KÉSZÍTÉSE MOGYÓVJJAL:

Ezt a nassolnivalót könnyű elkészíteni, így remek választás az utolsó pillanatban elfogyasztott reggelihez (lásd további Gyors és egészséges reggeli ötletek) vagy a telhetetlen délutáni rágcsálnivalók megfékezésére.

  • Az almaszeleteknél két lehetőség van. Az első lehetőség az almamagozó használata. Vágja le az almák végét, magházát vágja ki, majd vágja körülbelül ¾ hüvelyk vastag szeletekre.
  • Ha nincs almamagod, semmi gond! Vágja le minden almáról a szárat és a gyökérvégeket, vágja ¾ hüvelyk vastag szeletekre, majd egy kis, éles vágókéssel vágja ki a magot minden szeletből.
  • Minden szelet tetejét megkenjük pár teáskanál mogyoróvajjal, majd a granolával megszórjuk a mogyoróvajjal. Az ujjaival vagy a kanál hátával finoman nyomja bele a granolát a mogyoróvajba, hogy ne essen le.
Alma mogyoróvajjal és granolával egy kerámia tepsiben.

Egészséges snack az alma mogyoróvajjal?

Ha egy jó mogyoróvajat választasz (erről bővebben lásd fent), az alma és a mogyoróvaj nagyszerű kombináció lehet az egészséges nassolnivalóhoz. Valójában ez a snack rengeteg tápanyagot tartalmaz.

Először is, az alma természetesen édes és magas rosttartalmú. A Harvard School of Public Health szerint az alma jó forrása mind az oldható, mind az oldhatatlan rostoknak, valamint a fitokemikáliáknak és a C-vitaminnak. Nézze meg a Harvard cikkét a szívbetegségekkel, cukorbetegséggel és gyulladásokkal kapcsolatos további előnyökért.

A földimogyoróvaj fehérjét és kielégítő zsírokat is tartalmaz (amelyek többsége a szív számára egészséges, egyszeresen telítetlen zsír). A Harvard Health többet tud mondani a mogyoróvajról. Míg egy adag földimogyoró (2 evőkanál) általában körülbelül 15 gramm zsírt tartalmaz, körülbelül 3 gramm telített zsír, a másik 12 gramm telítetlen zsír. Ez körülbelül 80%-ban telítetlen zsírt jelent.

A mogyoróvaj adagonként körülbelül 8 gramm fehérjét, valamint némi káliumot, rostot és vitaminokat is tartalmaz. A nátrium mennyisége attól függően változik, hogy sózott vagy sózatlan mogyoróvajat használunk.

Ha egészséges granolát ad hozzá (további részletekért lásd fent), a teljes kiőrlésű gabonák és további diófélék, magvak, vitaminok és ásványi anyagok előnyeit élvezheti.

Mint minden harapnivalónál, itt is kulcsfontosságú az adagok ellenőrzése. Egy vagy két adag ilyen megrakott almaszeletekkel jó tartományon belül tartja mind a kalóriákat, mind a szív egészségét. Tekintse meg az almaszeletek egyes adagjaihoz tartozó táplálkozási tényeket az alábbi receptkártyán.

Almaszeletek földimogyoróval és granolával, egy kis tepsiben.

Almás és mogyoróvajas granola snackek

Gyerekek és felnőttek körében egyaránt népszerű ez a 3 összetevőből álló snack! Az alma- és mogyoróvajas granola snackek segítenek megfékezni a délutáni rágcsálást.

Tanfolyam: Reggeli, uzsonna

Konyha: Amerikai

Kulcsszó: Alma- és mogyoróvaj, növényi alapú

Elkészítési idő: 10 percek

Teljes idő: 10 percek

Adagok: 6 Adagok

Kalória: 125.6kcal

 

Utasítás

  • Vágja le minden alma szárát és gyökérvégét. Mindegyik almát keresztben 3 szeletre vágjuk. Körülbelül ¾ hüvelyk vastagok lesznek. Egy kis kés segítségével vágja ki minden szelet magját. Alternatív megoldásként használjon almamagot az alma kimagozásához, majd vágja szeletekre.
  • Kenjen meg 2 teáskanál mogyoróvajat minden almakarikára. Mindegyik tetejére tegyünk 2 teáskanál granolát, enyhén nyomkodjuk bele a mogyoróvajba, hogy megtapadjon. Szolgál.

Megjegyzések

Weight Watchers Pontok: 3 (kék – Freestyle SmartPoint), 3 (zöld), 3 (lila)
Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem vagyok egészségügyi vagy táplálkozási szakember. A receptjeimhez táplálkozási információkat adok olvasóim jóvoltából. Kiszámítása a Sparks táplálkozási kalkulátorával történik, a Weight Watchers pontjai pedig a Receptkészítő segítségével számíthatók ki a webhelyükön. Bár igyekszem a lehető legpontosabb információkat közölni, a táplálkozási információkat függetlenül kell kiszámítania, mielőtt rájuk hagyatkozna.

Táplálás

Szolgáló: 1alma szelet | Kalória: 125.6kcal | Szénhidrátok: 12.9g | Fehérje: 3.5g | Zsír: 6.8g | Telített zsír: 1.5g | Nátrium: 53mg | Rost: 2.5g | Cukor: 7.2g.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *